Scholarships

Nuffield NL is een organisatie die vooruitstrevende agrariërs de kans geeft om zich te ontwikkelen met het uitreiken van scholarships. Daarvoor worden agrariërs gezocht met visie, ambitie en duidelijke doelen voor het bedrijf. Als scholar volg je een programma van 18 maanden op HBO+ niveau. Je voert een studie uit, bouwt een nationaal en internationaal netwerk op, en doet kennis op voor jezelf en je eigen bedrijf.

Grondlegger van het Nuffield Scholarship is lord Nuffield. Een Britse filantroop die in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog een lerend reisprogramma in het leven riep. Dat bood deelnemende agrarische ondernemers de mogelijkheid overal in de wereld kennis te nemen van de beste agrarische praktijken. Aan het Nuffield Scholarship hebben de afgelopen 60 jaar meer dan 1800 scholars vanuit de hele wereld deelgenomen.

Het scholarship opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Kennis komt ter beschikking over nieuwe productiemethoden, management- en marketingsystemen en over de hele wereld kan een netwerk worden opgebouwd. Daar komen levenslange vriendschappen uit, maar ook een duidelijk inzicht in globale politieke en culturele gebeurtenissen en hoe deze Nederland beïnvloeden. Een Nuffield scholarship wordt niet voor niets een ‘life changing opportunity’ genoemd!

Tijdens het Nuffield scholarship ga je minimaal zes weken naar het buitenland om de kennis en inzichten te verwerven die nodig zijn om de studie te kunnen uitvoeren. Scholars uit het buitenland bezoeken ook jouw bedrijf. De afronding van de studie vindt aansluitend plaats en kan zowel in Nederland als het buitenland worden gedaan.

Aanmelden Scholarship

Nuffield Nederland stelt in totaal per kandidaat €7.500,- beschikbaar voor het scholarship, waarin meegenomen de introductie en deelname aan het CSC.

Aanmelden voor een scholarship

Geïnteresseerd maar heb je nog vragen? Meer informatie opvragen kan via info@nuffield.nl.