Vanaf de bestuurstafel een berichtje

23 april, 2020

De wereld staat stil. We zijn in intelligente lockdown. Wie had daar ooit van gehoord? We hebben tijd om om ons heen te kijken. Opeens hoor ik mensen zeggen dat er massa’s vogels naar ons land trekken. Terwijl dit elk jaar gebeurt, staan we er nu opeens bij stil. En hebben we het er met elkaar over. Voorzichtig praten we over de wereld nà corona. Verandert die? Of gaan we snel weer terug naar zoals het was?

Ik hoop dat al onze scholars en hun familie gezond en wel zijn. Sommige hebben vrienden of bekenden verloren aan corona. Corona beheerst ons leven. Gelukkig hebben velen van ons het werk op de boerderij dat nooit stopt en houdt ons bezig. De een wordt meer getroffen door problemen met de afzet van zijn producten.

Ook ons scholarprogramma heeft te maken met corona. Zo is de CSC op woensdag al beëindigd. In plaats van op zaterdag. Er was geen mogelijkheid meer om het parlement te bezoeken en ook geen boerderijbezoeken. Helaas. Wel vond de CSC plaats op een mooi tropisch eiland. Tijdens de presentaties kon je stiekem even naar de zee en het strand kijken. Veel presentaties waren per Skype. De Nuffield Triennial in Nieuw Zeeland waar we met maar liefst 15 Nederlandse scholars naar toe zouden gaan, is op het laatste moment afgelast.

De Global Focus Tours van het voorjaar een zomer zijn afgelast. Misschien wordt er in het najaar een GFP georganiseerd maar dat is nu nog onzeker. Onze 2020 scholars kunnen niet op reis. Misschien kunnen ook zij gebruik maken van de digitale wereld en gaan Zoomen en Skypen met andere scholars in de wereld. Hoe dan ook we moeten ons aanpassen aan corona. Als bestuur houden we de vinger aan de pols. We proberen de 2019 scholars toch een eindpresentatie te laten doen in november 2020. Voor de 2020 scholars moeten we dit nog gaan bekijken. Dat is afhankelijk van de situatie.

Wij houden jullie op de hoogte.

Keep safe and stay well!!

Annechien ten Have Mellema