Save the date: 29 november!

28 augustus, 2019

Op vrijdagmiddag 29 november 2019 is de najaarsbijeenkomst met de eindpresentaties van de 2018 Nuffield scholars. Op dezelfde bijeenkomst maakt Nuffield Nederland de nieuwe scholars van 2020 bekend!

 

De Nuffield najaarsbijeenkomst is het jaarlijkse event van Nuffield Nederland voor iedereen die geïnteresseerd is in de visie van de voorlopers in de Nederlandse land- en tuinbouw. Op deze middag zullen de 2018 scholars hun onderzoek presenteren, de 2019 scholars een update geven en de 2020 scholars bekend worden gemaakt. Het event is voor iedereen toegankelijk. In de volgende nieuwsbrief verschijnt het exacte programma en locatie van de najaarsbijeenkomst.

2018 scholars

Tijdens de najaarsbijeenkomst zullen vier 2018 scholars hun conclusies presenteren. De scholars hebben 1,5 jaar reiservaring opgedaan bij de beste boerenbedrijven wereldwijd.

Yvon Jaspers is vooral bekend als presentator en programmamaker bij het KRO-NCRV programma ‘Boer zoekt Vrouw’, Ze verbaast zich keer op keer over hoe weinig kennis de gemiddelde burger heeft over waar hun voedsel vandaan komt gaat en hoe het gemaakt wordt. Yvon is tijdens haar Nuffield scholarship op zoek gegaan naar internationale collega’s en pioniers die het gelukt is hun agrarisch verhaal aan de man te brengen.

Robert Nijkamp uit Raalte heeft samen met zijn familie een bedrijf met 40 melkkoeien en houdt 70.000 scharrel vleeskuikens volgens het Beter leven één ster programma. Robert heeft zijn onderzoek gericht op de toepassing van het slim gebruiken van de aanwezige data op zijn bedrijf om (met blockchain technologie) de verbinding tussen boeren en consumenten te leggen. Hij wil bovendien de vleesketen flexibeler maken voor boeren en ondersteuning bieden voor stal- en bedrijfsmanagement.

Kees Hemminga heeft met zijn vader melkveehouder in het Friese Terband een melkveebedrijf. Hij vindt het belangrijk om meer inzicht te krijgen in wereldwijde trends om beter in staat te zijn om zijn bedrijf hierin te positioneren. Tijdens zijn Nuffield studie wil hij zich verder verdiepen in trends en ontwikkelingen die invloed hebben op de Nederlandse melkveesector en hoe hier op het boerenerf mee omgegaan kan worden.

Rick de Vor heeft in het Utrechtse Snelrewaard met zijn vrouw Judith en drie kinderen zijn melkveehouderij met 115 melkkoeien. Met het scholarship wil hij zich gaan verdiepen in het veenweidegebied en zijn grote, daarbij behorende oppervlaktewater.