Ruesink en Van Boekel in bestuur Nuffield

31 mei, 2019

Suzanne Ruesink en Ruben van Boekel zijn toegevoegd aan het bestuur van Nuffield Nederland. Beide oud-Nuffield scholars gaan het bestuur met hun kennis en frisse blik versterken. Henk Smith verlaat dit jaar het bestuur.

Suzanne (33) denkt dat ze met haar organisatietalent en drive het bestuur kan versterken .”Ik hoop mijn netwerk met Nuffield te delen. Dit wil ik doen met het enthousiasme wat mij zo typeert.” Suzanne’s speerpunt met het bestuur is om Nuffield te verbinden op beleidsniveau. “Ik zou het prachtig vinden als we Nuffield structureel onder de aandacht kunnen brengen bij het ministerie van LNV in Nederland. In het buitenland zie ik het als een geweldige uitdaging om Nuffield te koppelen aan de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO, red).”

Ruben (34) wil vooral zijn kennis in communicatie en strategie toepassen bij Nuffield. “Wat Nuffield Nederland de afgelopen acht jaar heeft opgebouwd is bewonderenswaardig. Ik ben een hele trotse Nuffielder en ik vind het mooi dat de naam in korte tijd een eervolle reputatie in de agrarische sector heeft opgebouwd. Samen met het bestuur zou ik graag de volgende stap zetten naar een nog professionelere organisatie.”

Eerste Nuffield scholar
Suzanne zal als algemeen bestuurslid binnen het bestuur de taken overnemen van Henk Smith. De Groninger is vanaf het begin betrokken bij Nuffield Nederland. Samen met Djûke Smith – van der Maat was hij in 2011 de eerste Nederlandse scholar. In het bestuur vervult hij de laatste jaren de functie van penningmeester. In de volgende nieuwsbrief blikt Henk Smith uitgebreid terug op zijn Nuffield ervaringen en kijkt hij vooruit.

Suzanne is een 2016 Nuffield scholar. Ze heeft samen met haar ouders een bedrijf met melkvee een vleesvarkens in Aalten. Jaarlijks organiseren ze de Farm & Country Fair en het Achterhoeks Ossenoogstfeest. Suzanne is vanaf jongs af aan geïnteresseerd in de relatie tussen boer & burger.

Ruben zijn taken binnen het bestuur bestaan vooral uit werkzaamheden rondom communicatie en strategie. De 2016 Nuffield scholar zal onder meer hoofdverantwoordelijk zijn voor de invulling van de digitale nieuwsbrief die meerdere keren per jaar verschijnt. Hij heeft samen met zijn ouders een varkensbedrijf in Overasselt. Hij heeft tien jaar gewerkt in de communicatie en marketing. Sinds vorig jaar is hij toegetreden tot het varkensbedrijf met zowel zeugen als vleesvarkens.