Kijk live het Nuffield webinar!

16 maart, 2021

Voor drie van de zeven 2019 Nuffield scholars is het zover; zij geven 31 maart hun eindpresentatie! Heleen Lansink, Ingrid Jansen en Ruth van der Haar presenteren hun conclusies na twee jaar wereldwijd de beste agri- en foodbedrijven te hebben bezocht. Onder leiding van Ron Methorst (Lector aan Aeres Hogeschool Dronten) komen zij samen in de studio en presenteren ze live hun resultaten. Kijkers kunnen de uitzending direct live volgen en via de chat vragen stellen.

Bekijk de uitzending hier live!

Ruth van der Haar: ‘Data is kracht’
“Ik heb mij verbaasd hoeveel kennis en data er beschikbaar is over de landbouw. Voor mijn onderzoek ben ik op zoek gegaan naar bedrijven die werken met elektronische oormerken bij de biggen. Deze zijn er nauwelijks, maar op het gebied van technologische ontwikkelingen gebeurd er wel heel veel. Veel partijen zijn data aan het verzamelen. Maar dan? Wat ga je er mee doen, maar ook wat kan je er mee doen. Kijk naar het webinar want dan zullen we hier dieper op in gaan.”

Heleen Lansink-Marissen: ‘Boerin heeft sleutelpositie in landbouwtransitie’
“De huidige agrarische situatie vraagt om verandering. De boerin kan hier een grote rol in spelen. Er is veel potentie en (wo)manpower aanwezig bij de boerin, deze is nog onbenut. De boerin is vaak een nieuwkomer in de sector, daar kan de agrarische sector programma’s voor ontwikkelen om die potentie te verzilveren voor de agrarische sector.”

Ingrid Jansen: ‘De revival van de coöperatie?’
“Is de coöperatie nog wel het beste model voor de positie van en prijs voor de boer? Of heeft het coöperatiemodel de Nederlandse landbouw juist op achterstand gezet? Of is het coöperatiemodel juist weer helemaal hip? En hoe zit het in het bijzonder met de coöperaties in de akkerbouw en varkenshouderij? Meer weten? Kijk dan naar het webinar op 31 maart.”