Nuffield

Gedurende de afgelopen 60 jaar hebben meer dan 1800 internationale Nuffield Scholars de mogelijkheid gekregen om te reizen en hun kennis te vergroten en ervaring op te doen. Daarmee heeft de vooruitgang van de agrarische sector een mooie impuls gekregen. Sinds 2011 is ook Nuffield Nederland onderdeel van het wereldwijde Nuffield netwerk.

Sponsoring

Bent u als bedrijf geïnteresseerd om het werk van Nuffield Nederland financieel te ondersteunen, neem dan contact op met Roy Tomesen, tel: 06-12248450

Bestuur Nuffield Nederland

>> Contactgegevens bestuursleden Nuffield Nederland

William Morris – Lord Nuffield

De naam Nuffield en het embleem, een fietsende stier, komen van Lord Nuffield. Hij werd in 1877 geboren als William Morris en was de kleinzoon van een boer nabij Worcester in Engeland.

Morris had een succesvolle carrière in de auto industrie en leerde veel tijdens zijn reizen. Hij erkende de waarde van het reizen en stuurde ook zijn personeel de wereld in om zichzelf beter te ontwikkelen en met nieuwe bedrijfsconcepten terug te komen die ook in het bedrijf te gebruiken waren. Dankzij zijn financiële succes kreeg hij ook steeds meer sociaal aanzien en werd hij benoemd tot de eerste Burggraaf van Nuffield. Hij steunde het onderzoek en de studenten van Oxford University en heeft in zijn leven meer dan 30 miljoen pond kunnen schenken!

Nuffield Fonds

In 1943 is in Engeland het Nuffield Fonds opgezet voor “the advancement of health and social well-being and the care and comfort of the aged poor”. In 1947 werd dit doel uitgebreid met de agrarische sector.

Het fonds koos zijn eerste scholars en stuurde ze er op uit met de opdracht om boeren in Engeland meer informatie te brengen over goede en innovatieve agrarische activiteiten vanuit de hele wereld. In 1956 waren er al 8 scholars per jaar en de fondsenwerving kwam nu vooral vanuit het agrarisch bedrijfsleven. In 1950 is de Nuffield organisatie wereldwijd gegaan en sindsdien zijn er netwerken en fondsen ontstaan in Australië, Nieuw Zeeland, Canada, Kenia, Zimbabwe, Zambia en Tanzania.

Nuffield Nederland

Hoewel het Nuffield netwerk al lange tijd bestaat, heeft Nuffield Nederland zich officieel aangesloten sinds 2014. Dit als het gevolg van de inspanningen van oprichter Bram Prins (Global Dairy Farmers) die de kracht van Nuffield herkende. Na een bezoek aan de CSC-conferentie in Amerika in 2010, werd hij nog enthousiaster en dat resulteerde in een viertal Nederlandse Nuffield associate scholars in 2011 en 2012 en vele bezoeken van buitenlandse scholars in Nederland. In die jaren heeft Bram Prins hard gewerkt aan de oprichting van Nuffield Nederland, inclusief de organisatie van de Contemporary Scholars Conference 2012 in Nederland. We zijn Bram erg dankbaar voor zijn inspanningen, die ertoe hebben geleid dat er nu vele andere Nederlandse scholars de kans krijgen om te ervaren hoe bijzonder Nuffield is voor zichzelf en de sector.

Websites Nuffield netwerken: