Scholars

Elk jaar worden er weer Nuffield Scholarships toegekend aan enkele voorlopers in de landbouw. Wij willen u graag laten kennismaken met deze innovatieve ondernemers.

2017

jacodegroot-2017

Jaco de Groot

jaapdun-2017

Jaap Dun

rolandvanasten-2017

Roland van Asten

martendijkstra-2017

Marten Dijkstra

erikstegink-2017

Erik Stegink

Rick Baats

Rick Baats

2016

RoyTomesen-2016

Roy Tomesen heeft met zijn vrouw en drie zoons een leghennenbedrijf in Doetinchem. Hij richt zich op het imago van zijn sector en de link met de consument. Daarvoor wil Roy op zoek naar projecten waar de consument nauw betrokken is bij de productie van voedsel.

RubenvanBoekel-2016

Ruben van Boekel uit Overasselt is al vanaf zijn studie geïnteresseerd in het opzetten van vleesconcepten en het creëeren van meer boerenregie. Hij combineert het werk op het vleesvarkensbedrijf van zijn ouders met een baan als redacteur bij Agrio uitgeverij. Zijn leerdoelen zullen vooral gefocust zijn op het toevoegen van meerwaarde aan varkensvlees, maar daarnaast blijft ook het mestvraagstuk hem bezig houden.

SuzanneRuesink-2016

Op het bedrijf van Suzanne Ruesink en haar ouders in Aalten, wordt naast melkvee een vleesvarkens jaarlijks een Farm & Country Fair georganiseerd. Suzanne kijkt naar de relatie tussen boer & burger, specifiek in de varkenshouderij. Ze is benieuwd in hoeverre het mogelijk is om consumenten direct onderdeel van je bedrijf te maken en of dat je rendement op lange termijn kan verhogen. Suzanne hoopt tijdens haar Nuffield reis o.a. Nieuw Zeeland, Amerika en Brazilië te bezoeken. Website: www.hetwestendorp.nl en www.countryfair.nl.

WillemvanderSchans-2016

Willem van der Schans van melkvee- en zuivelproductiebedrijf Den Eelder in Well is met zijn studie Art & Mediamanagement opgeleid om een schakel te vormen tussen de zakelijke en creatieve wereld. Hij gaat op reis met de vraag waar de toekomst ligt van de distributie van producten van de boerderij. Website: www.deneelder.nl.

2015

GerjanSnippe-2015

Gerjan Snippe

Website: www.biobrass.nl.

MarijeKlever-2015

Marije Klever

Website: www.boerendoolhof.nl.

GuusMensink-2015

Guus Mensink

2014

Annechien ten Have

Website: www.lupinevarken.nl

2012

RensKuijten-2012

Rens Kuijten

Website: www.dqg.nl

MerlijnAlbering-2012

Merlijn Albering

Website: stadsakker-kwekerij.blogspot.nl

2011

Djûke van der Maat

Website: www.nieuwslagmaat.nl

HenkSmith-2011

Henk Smith