Nieuws

Agenda Nuffield Nederland

De Scholarship agenda voor 2017/2018 ziet er als volgt uit:

30 November 2017: Nuffield Najaarsbijeenkomst. De nieuw gekozen 2018 scholars worden gepresenteerd. De 2016 scholars presenteren hun resultaten en de 2017 scholars pitchen hun tussenbevindingen.

Maart 2018: Alle geselecteerde scholars voor 2018 van over de hele wereld komen samen in Nederland voor een week tijdens het startcongres, het Contemporary Scholars Conference (CSC).

Maart /April 2018: Tijdens deze maanden worden gezamenlijke reizen georganiseerd waar de scholars aan deel kunnen nemen, de Global Focus Programs.

De eerste groep reist dit jaar naar Nieuw Zeeland, Brazilië, USA, Mexico en het Verenigd Koninkrijk (programma is nog in ontwikkeling).

De tweede groep reist naar Zuid-Afrika, Kenia, Oost-Europa, Europa en de Verenigde Staten (programma is nog in ontwikkeling).

Een derde groep, waarvan het programme nog in ontwikkeling is, doet ook Nederland aan.

Juni/Juli 2018: De vierde groep reist naar India, Qatar, Turkije, Oekraïne, Frankrijk en de Verenigde Staten (programma is nog in ontwikkeling).

De vijfde groep reist naar de Filippijnen, China, Nederland, België, Frankrijk, de Verenigde Staten en Ierland (programma is nog in ontwikkeling). 

Nuffield selecteert vier nieuwe ‘Future leaders of the industry’

Vier jonge boeren zijn geselecteerd voor een Nuffield scholarship 2016. Personen die op dt moment al hun nek ui steken en bijzondere prestaties verrichten op of rondom hun bedrijf. In Nederland is deze eer toegekomen aan Willem van der Schans, Suzanne Ruesink, Roy Tomesen en Ruben van Boekel.

Komende 1,5 jaar verblijven ze minstens zes weken in het buitenland om zich te verdiepen in een studieonderwerp naar eigen keuze. Om hun blikveld te verruimen en kennis en inspiratie op te doen door met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen waar je misschien niet dagelijks bij stil staat. Naast hun eigen bezoeken aan het buitenland, laten zij op hun beurt aan buitenlandse boeren de ins en outs van de Nederlandse landbouw zien.

Het doel van een Nuffield scholarship is ‘to develop people to make a difference in the world of agriculture’. Inmiddels bestaat het Nuffild netwerk nu uit ruim 1600 boeren over de hele wereld. In Nederland wordt het initiatief onder andere ondersteund door Rabobank, Privon en Global Dairy Farmers.  Kijk onder het kopje ‘scholars’ voor meer info over de gekozen 2016 scholars.

Op de Nuffield najaarsbijeenkomst in Dronten, op 29 oktober 2015, werden de vier nieuwe scholars bekend gemaakt. Begin maart gaan zij gezamenlijk naar de Contemporary Scholars Conference (CSC) in Ierland, de officele aftrap van hun 1,5 jaar durende scholarship. Op de Nuffield najaarsbijeenkomst presenteerden scholars van eerdere jaren hun bevindingen. Annechien ten Have sprak vol enthousiasme over haar scholarship en de reizen die ze hiervoor heeft gemaakt. Naast dat het erg inspirerend was, was het volgends haar ook zeker confronterend. “Als varkenssector denken wij altijd in Nederland zeer innovatief bezig te zijn. Maar het buitenland staat ook zeker niet stil. In bepaalde ontwikkelingen lopen zij zelfs op ons voor. Als sector zullen we dus goed om ons heen moeten blijven kijken.”